Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg krůtího masa (prsa)
- 500 g mraženého hrášku
- 1 menší cibule
- koření Tandoori masala
- koření Smoked chilli od J.Olivera
- Rama cremefine
- instantní jíška
- olej
- sůl
- pepř
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kostky.
-
V oleji (cca 1 dcl) rozpustíme 1 kávovou lžičku koření Tandoori masala a stejné množství soli.
-
Vzniklou směs vetřeme do nakrájeného krůtího masa a dáme odležet do lednice minimálně na 2 hodiny.
-
Maso zprudka opékáme a lehce okořeníme kořením z mlýnku od J.Olivera – Smoked chilli. Opékáme, dokud není krůtí maso hotové a pěkně opečené.
-
Do menšího hrnce dáme na trochu másla orestovat jemně nakrájenou cibuli a to tak, aby byla jen do sklovata.
-
Přidáme rozmražený hrášek a zalijeme jednou lahvičkou Ramma cremefine na vaření.
-
Dusíme cca 15 minut a dle chuti osolíme, opepříme a dle potřeby případně zahustíme zlehka světlou instantní jíškou, ale není to nutné. Příloha – opečené bramborové plátky .
Poznámka od kuchařky
Pokud chcete podávat i dětem vynechejte to chilli, ale je to škoda má to s ním super „šmak“.