Krůtí kostky pikant s hráškem

46
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 kg krůtího masa (prsa)
500 g mraženého hrášku
1 menší cibule
koření Tandoori masala
koření Smoked chilli od J.Olivera
Rama cremefine
instantní jíška
olej
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. V oleji (cca 1 dcl) rozpustíme 1 kávovou lžičku koření Tandoori masala a stejné množství soli.

  3. Vzniklou směs vetřeme do nakrájeného krůtího masa a dáme odležet do lednice minimálně na 2 hodiny.

  4. Maso zprudka opékáme a lehce okořeníme kořením z mlýnku od J.Olivera – Smoked chilli. Opékáme, dokud není krůtí maso hotové a pěkně opečené.

  5. Do menšího hrnce dáme na trochu másla orestovat jemně nakrájenou cibuli a to tak, aby byla jen do sklovata.

  6. Přidáme rozmražený hrášek a zalijeme jednou lahvičkou Ramma cremefine na vaření.

  7. Dusíme cca 15 minut a dle chuti osolíme, opepříme a dle potřeby případně zahustíme zlehka světlou instantní jíškou, ale není to nutné. Příloha – opečené bramborové plátky .

Poznámka od kuchařky

Pokud chcete podávat i dětem vynechejte to chilli, ale je to škoda má to s ním super „šmak“.