Krůtí kostky na čerstvém zázvoru

97
- reklama -

Suroviny
3 porce

450 g krůtích stehenních řízků
200 g anglické slaniny vcelku
1 větší cibule
4 tenčí kolečka čerstvého zázvoru
1/2 masité červené papriky
1/2 dl bílého vína
Na marinádu:
1 dc bílého vína
1 pl koření Hungária
2 pl oleje
2 pl sojové omáčky Soy Sauce Indonesia
2 pl prolisovaného čerstvého zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý kořen zázvoru nožíkem oškrábeme od vrchní slupky, kousek odřízneme, nakrájíme na menší kousky a protlačíme lisem na česnek do větší uzavíratelné nádoby. Přidáme všechny zbývající suroviny určené na marinádu a promícháme.

  2. Maso opláchneme, nakrájíme na stejně velké kusy, vložíme do marinády, promícháme a necháme nejlépe do druhého dne zavíčkované uležet v lednici.

  3. Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na půlměsíčky, papriku na větší kusy a z očištěného kořene zázvoru ukrojíme 4 tenká kolečka(plátky), které ještě překrájíme na úzké nudličky.

  4. Zapneme si troubu na vyhřátí. Kastrol, který se hodí i na pečení v troubě, necháme na sporáku rozehřát, nasucho v něm do růžové barvy osmahneme kostky slaniny, dírkovanou obracečkou vybereme kostky masa z marinády, vložíme na osmahnutou slaninu, promícháme a necháme chvilku zatáhnout.

  5. Poté přidáme nakrájenou cibuli se zázvorem, vlijeme všechnu marinádu, vařečkou promícháme a dáme přikryté poklicí do předehřáté trouby na 15 minut na nejvyšší stupeň péct.

  6. Po 15 minutách přidáme nakrájené kousky papriky, podlijeme 1/2 dcl vína, nožíkem seškrábneme přichycené okraje zpět do šťávy k masu a opět pod poklicí dopékáme již na poloviční výkon trouby ještě 10 minut.

  7. Podáváme s osmaženými brambory, které jsme si během pečení masa uvařili a na pánvi na troše oleje osmažili.

Poznámka od kuchařky

Přidávám odkaz na koření Hungáriahttp://www.distribucekoreni.cz/distribucekoreni/es….Pokud nemáme, nic se neděje, jen místo něho do marinády přidáme čtvrt kávové lžičky(kl) soli a čtvrt kl sladké mleté papriky. Krůtí maso lze nahradit i kuřecím, doba pečení bude stejná.Pokud použijeme maso vepřové, doba pečení bude cca 45-50minut.

Necháme-li maso marinovat dva dny, nic se nestane. Takto připravené jídlo je velice chutné a pikantní a my jsme si dnes na mé improvizaci opět pochutnali.