![Krůtí kebaby_5ffaaf2fc9850.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kruti-kebaby_5ffaaf2fbb98f.jpeg)
Suroviny
3 porce
- 300 g mletého krůtího masa
- 1 menší drobně nakrájená cibule
- 2 menší drcené stroužky česneku
- 1 lžíce čerstvé nasekaného oregana
- 1 lžíce čerstvé nasekané máty
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- malá špetička mleté skořice
- 1 vejce
- sůl
- zhruba 2 až 3 lžíce strouhanky -dle potřeby
- 6 špejlí
- trošku oleje (asi lžičku na plech nebo pánvičku)
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme zhruba hodinku v chladu odležet.
-
Pak si vytvoříme 9 placiček, které napíchneme na špejle. Kebaby buď grilujeme nebo je můžeme opéct na pánvičce nebo v troubě. Já použila grilovací pánvičku, slabě potřenou olejem. Dobře se používá olej ve spreji.
-
K tomu jsem měla zeleninový salát a předvařené brambory dodělané taky na grilovací pánvičce, posypané hrubozrnou solí.
-
Jelikož jsem dělala jen 3 porce, tak jsem maso připravila v sekáčku a ne v mlýnku.
Poznámka od kuchařky
Recept mám vystřižený z nějakého časopisu, už nevím z jakého, je mírně poupravený. A doporučuje se podávat s rýží a pečeným česnekem.
Někomu třeba může vadit v tomto jídle chuť máty, tak si z ní udělá Mochito a do kebabů přidá jiné bylinky. Já chtěla vyzkoušet podle předpisu.