Krůtí kebaby

48
- reklama -

Suroviny
3 porce

300 g mletého krůtího masa
1 menší drobně nakrájená cibule
2 menší drcené stroužky česneku
1 lžíce čerstvé nasekaného oregana
1 lžíce čerstvé nasekané máty
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce olivového oleje
malá špetička mleté skořice
1 vejce
sůl
zhruba 2 až 3 lžíce strouhanky -dle potřeby
6 špejlí
trošku oleje (asi lžičku na plech nebo pánvičku)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme zhruba hodinku v chladu odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak si vytvoříme 9 placiček, které napíchneme na špejle. Kebaby buď grilujeme nebo je můžeme opéct na pánvičce nebo v troubě. Já použila grilovací pánvičku, slabě potřenou olejem. Dobře se používá olej ve spreji.

  3. K tomu jsem měla zeleninový salát a předvařené brambory dodělané taky na grilovací pánvičce, posypané hrubozrnou solí.

  4. Jelikož jsem dělala jen 3 porce, tak jsem maso připravila v sekáčku a ne v mlýnku.

Poznámka od kuchařky

Recept mám vystřižený z nějakého časopisu, už nevím z jakého, je mírně poupravený. A doporučuje se podávat s rýží a pečeným česnekem.

Někomu třeba může vadit v tomto jídle chuť máty, tak si z ní udělá Mochito a do kebabů přidá jiné bylinky. Já chtěla vyzkoušet podle předpisu.