- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g krůtího masa
- 500 g listového špenátu
- 1 cuketa
- 1 mrkev
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml kokosového mléka
- šťáva z půlky citronu
- kokosový olej
- sůl
- pepř
- česnek
- kari
Postup přípravy receptu
-
Maso a cibuli nakrájíme, cuketu a mrkvičku si nastrouháme nadrobno.
-
Na kokosovém oleji nejprve zpěníme cibuli, po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev a cca po dvou minutách i maso. Vše bohatě zasypeme kari kořením a zprudka restujeme, aby se maso zatáhlo. Poté přiměřeně osolíme, opepříme, zalijeme kokosovým mlékem, citrónovou šťávou a necháme asi 10 minut zvolna pod pokličkou dusit.
-
Po této době přidáme na nudličky nastrouhanou cuketu a nakonec listový špenát. Vše společně vaříme ještě asi 5 minut, pokud se nám omáčka zdá příliš řídká, můžeme přidat lžíci strouhaného lněného semínka. Jakmile má jídlo pro nás uspokojivou konzistenci, sporák vypneme a přidáme 2 utřené česneky. Necháme chvíli „dojít“ a rozležet a servírujeme.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Tanicka