
Suroviny
4-5 porcí
- 800 gramů krůtího masa
- pepř
- sůl
- vejce
- rukola
- petrželka
- 300 gramů žampiónů
- 1 pórek
- 4 lžíce olivového oleje
- sójová omáčka
- kari koření (malá lžička do rýže i masa)
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky. Přidáme pokrájené malé žampiónky, vejce, kari koření, tošku sójové omáčky, nasekanou rukolu a další bylinky a trošku olivového oleje. Dáme do chladu asi na 4 hodiny.
-
Pórek důkladně opláchneme a nakrájíme na kolečka. Pokud je příliš silný, překrojíme jej podélně na poloviny.
-
Rozehřejeme olej na pánvi a dáme na něj okořeněné s rukolou naložené masové nudličky. Za stálého míchání je smažíme asi 15 minut, poté přisypeme nakrájený pórek a smažíme dalších asi 15 minut.
-
Podáváme s kari rýží smíchanou také s rukolou a s bylinkama.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem sáček čerstvé rukoly s mini žampionkama. Kari koření jsem použila pak i do rýže, kam jsem vmíchala pak také i bylinky a rukolu. K pokrmu jsem dodala pikantní naloženou z chilli zeleninku/ květak, červ.papriku, fazolky a okurky/.









