
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g krůtích jater
- 200 ml 100% pomerančové šťávy
- 50 ml drůbežího vývaru nebo vody
- 1/2 lžičky solamylu
- 2 lžičky worcesterové omáčky
- 1 lžička oregana
- 2 prolisované stroužky česneku (kdo česnek nemůže tak dá lžičku nastrouhaného zázvoru)
- 2 zarovnané lžíce přepuštěného másla (pokud nemáme tak použijeme 1cm silný plátek másla+1lžičku oleje)
- sůl
- mletý pepř na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme.
-
V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a oregano a pod pokličkou dusíme slabým varem 8 minut.
-
Poté zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali v chladné tekutině, přidáme prolisovaný česnek a necháme 2 minuty projít varem.
-
Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Pokud budeme k játrům chtít na přílohu hranolky, nebo osmažené brambory, tak přidáme jen 50ml vývaru a silným varem šťávu zredukujeme na námi požadovanou hustotu.
Jituško,za dobromysl ještě jednou velké díky! Pořád trošku mám, šetřím si 🙂
Kuchařka: Anna Kocikova