Krůtí játra v pomerančové šťávě

64
- reklama -

Suroviny
3 porce

500 g krůtích jater
200 ml 100% pomerančové šťávy
50 ml drůbežího vývaru nebo vody
1/2 lžičky solamylu
2 lžičky worcesterové omáčky
1 lžička oregana
2 prolisované stroužky česneku (kdo česnek nemůže tak dá lžičku nastrouhaného zázvoru)
2 zarovnané lžíce přepuštěného másla (pokud nemáme tak použijeme 1cm silný plátek másla+1lžičku oleje)
sůl
mletý pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme.

  2. V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a oregano a pod pokličkou dusíme slabým varem 8 minut.

  3. Poté zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali v chladné tekutině, přidáme prolisovaný česnek a necháme 2 minuty projít varem.

  4. Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Pokud budeme k játrům chtít na přílohu hranolky, nebo osmažené brambory, tak přidáme jen 50ml vývaru a silným varem šťávu zredukujeme na námi požadovanou hustotu.

Jituško,za dobromysl ještě jednou velké díky! Pořád trošku mám, šetřím si 🙂