
- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtích jater
- 1 lžíce oleje
- 1 tenký plátek másla
- 1 menší cibule
- 3 lžíce Medové omáčky složení omáčky je na přiložené fotografii
- 1 lžička sušeného drceného česneku
- 1 lžička chilli
- 1/2 kostky kuřecího bujónu
- 100 ml vody
- sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme od blanek, opláchneme, osušíme a překrojíme na menší části.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme v hrnci na rozehřátém tuku zesklovatět. Přidáme játra a prudce orestujeme.
-
Až se játra zatáhnou a pustí trochu tekutiny, přidáme omáčku do které jsme přimíchali česnek a chilli.
-
Podlijeme vodou, rozdrobíme bujón a slabým varem pod poklicí dusíme 15 minut. Na závěr podle chuti přisolíme. Jako příloha se hodí opečené brambory, nebo hranolky.
Poznámka od kuchařky
Pokud chceme více šťávy a jako přílohu rýži, játra podlijeme 200ml vody a rozdrobíme jednu celou kostku bujónu.
Kuchařka: Anna Kocikova