![Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem_5ff9643809359.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kruti-jatra-s-fenyklem-a-jablickem_5ff96437ebf9a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtích jater
- 2 bulvy fenyklu
- 2 jablka – nejlépe Granny Smith
- 120 ml bílého vína
- 1 lžíce cukru – nejlépe hnědého
- 3 lžíce másla
- sůl
- mletý bílý pepř
- drůbeží vývar
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a játra zprudka orestujeme. Opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit.
-
Přidáme fenykl nakrájený na větší kousky, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla.
-
Z jablek odstraníme jadřínec a nakrájíme je na kolečka.
-
Na menší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme cukr a necháme ho rozpustit.
-
Vložíme kolečka jablíček a krátce podusíme – necháme zkaramelizovat.
-
Na talíři posypeme játra fenyklovými lístky. Podávala jsem s rýží, kterou jsem prokládala plátky jablek. Hodily by i opečené brambory.
Kuchařka: maris