- reklama -
Suroviny
3 porce
- 250 g krůtích jater
- 50 g anglické slaniny (plátkové)
- 100 g vařeného uzeného masa (koleno)
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 1 lžička sladké červené papriky
- tmavá jíška
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Játra a anglickou nakrájíme na nudličky a uzené maso na menší kousky. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do sklovita, přidáme anglickou slaninu a ještě chvíli restujeme.
-
Poté přidáme nakrájená játra, zamícháme a přiklopíme poklicí. Na mírném plameni dusíme do vydušení na tuk, posypeme paprikou a ihned podlijeme vodou.
-
Vše zahustíme hotovou jíškou, krátce povaříme a přidáme uzené maso. Prohřejeme, odstavíme a dochutíme solí. Podáváme s vařenou rýží.
Kuchařka: JanaB1