
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 500 g krůtích jater
- 100 ml sladké chilli omáčky
- 100 ml vývaru nebo vody
- 200 g dýně Hokaido
- 3 barevné papriky
- 1 menší cibule
- 2 prolisované stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička Solamylu rozmíchaná v 50ml studené vody
- sůl na dochucení
- zelené bylinky na posypání hotového pokrmu
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme,očistíme a ve spoji překrojíme.
Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, pouze ji nakrájíme na silnější proužky. Papriky také nakrájíme na proužky a cibuli na tenké půlměsíčky. -
V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita. Přidáme játra a prudce osmahneme. Podlijeme chilli omáčkou a vývarem. Přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek a promícháme.
-
Pod pokličkou za občasného promíchávání dusíme 15minut, poté přidáme solamyl a 2minuty provaříme.
-
Dochutíme solí a podáváme s rýží, nebo s bramboráčky.
Kuchařka: Anna Kocikova