- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtích jater
- 1 větší cibule
- 2 rovné lžíce plnotučné hořčice
- 1 rovná lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 -2 lžíce medu
- lžička uzené papriky
- 150 ml smetany 31%
- trochu vývaru
- olej
- sůl
- pepř
- 2-3 malé lístky šalvěje (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Rozehřejeme trochu oleje a játra zprudka opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, cca dvě minutky opékáme a podlijeme lehce vývarem. Dusíme 4-5 minut.
-
Smetanu smícháme s drobně nasekanou šalvějí, hořčicemi a medem. Opečená játra zaprášíme paprikou, zamícháme a vlijeme připravenou smetanu. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
-
Necháme krátce povařit, zhruba 4-5 minut a průběžně promícháváme. Játra by měla být uvnitř růžová a nevysušená Podáváme hned s hranolky nebo rýži.
Kuchařka: mika59