![Krůtí játra na jablku_5ff6833494edf.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kruti-jatra-na-jablku_5ff6833483598.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 400 g krůtích jater
- 150 g Gazdovské slaniny
- 200 ml jablečné šťávy
- 1 sklenička jablečné dětské výživy
- 1 cm silný plátek másla
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- ½ lžičky granulovaného česneku
- mletý pepř
- sůl
- Na ozdobu:
- plátky jablka
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme, očistíme a ve spoji rozkrojíme.
Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a jablko na drobné kostičky. -
Do pánve na rozehřáté máslo dáme orestovat slaninu. Když začne růžovět, přidáme česnek a cibuli a restujeme 5 minut.
-
Poté přidáme játra, promícháme a necháme zatáhnout. Přidáme dětskou výživu, jablko, šťávu a okořeníme granulovaným česnekem, pepřem a solí. Pod pokličkou slabým varem dusíme 10 minut.
-
Podle potřeby dochutíme a na talíři dozdobíme. Na přílohu se hodí smažené hranolky nebo čerstvé pečivo.
Poznámka od kuchařky
Játra jsem solila hned na začátku a jablko jsem neloupala. Místo Gazdovské můžete použít i anglickou slaninu nebo uzený česnekový bok.
Kuchařka: Anna Kocikova