Krůtí guláš s drůbežími játry

93
- reklama -

Suroviny

50O g krůtího stehna
300 g krůtích jater nebo kuřecích jater
2 větší cibule
lžíce sladké červené papriky
špetka pálivé
gulášové koření
sůl
pepř
česnek
lžíce sádla
lžíce rajského protlaku
krajíc staršího chleba nebo 2 lžíce hladké mouky a voda
vývar z morkových kostí nebo voda
bujón

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlaté barvy a přidáme protlak, maso a játra a zarestujeme s paprikou a kořením.

  2. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.

  3. Zahustíme nastrouhaným chlebem nebo moukou rozmíchanou ve vodě.

  4. Dochutíme česnekem a pomalu provaříme 10-15 minut.

Poznámka od kuchařky

Vhodné jsou k tomu knedlíky nebo čerstvý chléb.