
- reklama -
Suroviny
- 50O g krůtího stehna
- 300 g krůtích jater nebo kuřecích jater
- 2 větší cibule
- lžíce sladké červené papriky
- špetka pálivé
- gulášové koření
- sůl
- pepř
- česnek
- lžíce sádla
- lžíce rajského protlaku
- krajíc staršího chleba nebo 2 lžíce hladké mouky a voda
- vývar z morkových kostí nebo voda
- bujón
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlaté barvy a přidáme protlak, maso a játra a zarestujeme s paprikou a kořením.
-
Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.
-
Zahustíme nastrouhaným chlebem nebo moukou rozmíchanou ve vodě.
-
Dochutíme česnekem a pomalu provaříme 10-15 minut.
Poznámka od kuchařky
Vhodné jsou k tomu knedlíky nebo čerstvý chléb.
Kuchařka: mika59