
- reklama -
Suroviny
- 2 PL slunečnicového oleje
- 2 cibule
- 0,5 kg krůtího masa
- 3 stroužky česneku
- 1 rajčatový protlak
- 2 rajčata
- 2 papriky
- sůl
- pepř
- 0,5 lžičky mletého kmínu
- mletá paprika
- 1 lžíce majoránky
Postup přípravy receptu
-
Nakrájím na kousky maso, cibuli, papriky a rajčata.
-
Na oleji orestuji cibuli, lisovaný česnek, protlak, přidám nakrájené horší maso (vrchní stehno), osolím, opepřím, okmínuji, nechám zatáhnout, přisypu mletou papriku, zamíchám a podliji mírně vodou nebo vývarem. Přisypu krájená rajčata, papriky a dusím pod poklicí, až je maso měkké. Trvá to asi hodinu.
-
Pak odkryji, přidám lžíci majoránky a nechám chvíli odpařit vodu, tím šťáva zhoustne. Nebo lze zahustit odebráním rozdušené zeleniny a jejím rozmixováním v mixéru.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu můžete použít grusetky nebo lučinový knedlík. Pokud použijete více zeleniny, jezte bez přílohy. Olej je možné použít jakýkoliv rostlinný, kromě sójového.
Kuchařka: Taevita









