Krůtí bylinková játra s porkem

86
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g krůtích jater (lze i kuřecí či jiná)
máta
bazalka
libeček
petrželka – nejlépe čerstvé, lze mražené – asi 1 PL každé bylinky
1 PL drceného kmínu
2 stroužky prolisovaného česneku
1 PL oregana
1 PL majoránky
1 co nejtenčí pórek – na tom záleží, co nejtenčí
olej (nejlépe slunečnicový)
sůl
(U bylinek i koření – množství je orientační, spíš se řídíme chutí, každý má rád jinou chuť.
Pokud třeba nechutná libeček, vynecháme.)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience kromě porku, oleje a soli smícháme. Krůtí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do směsi koření. Necháme odpočinout aspoň 1 hodinu.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a orestujem zprudka jatýrka po všech stranách. Přiklopíme a opéláme asi 15 minut – za občasného protřesení, pokud možno bez podlévání, ale pokud to je nutné, podlejeme kapkou vody. Pak vložíme na kolečka nakrájený pórek a sporák vypneme, necháme dojít asi 10 minut. Osolíme dle chuti

  3. Podáváme s jakoukoli bramborovou přílohou, já volila špalíčky, které jsem v závěru přihodila do pánve. Ale líbila by se mi víc bramborová kaše.

Poznámka od kuchařky

Recept mi i s ochutnávkou jsem získala od šéfkuchaře místní restaurace, bylo to vynikající.

Játra jsou mírně pálivá, voněj hlavně po bylinkách