
- reklama -
Suroviny
- 1 kg mrkve (oškrabané a nakrájené na cca 5 cm kusy)
- 0,75 – 1 kg krůtí stehno bez kosti a kůže
- 1 – 2 větvičky rozmarýnu
- javorový sirup
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Mrkví vyložíme dno jenského skla.
-
Na mrkev položíme nasolené maso, na něj položíme větvičky rozmarýnu.
-
Podlijeme vodou, aby maso nebylo ve vodě.
-
Povrch masa potřeme směsí oleje a javorového sirupu (1:1).
-
Pečeme na 150°C 4 hodiny pod víkem. Každou hodinu maso poléváme vypečenou šťávou a znovu potíráme směsí oleje a sirupu.
-
V polovině pečení maso obrátíme. Podle potřeby podléváme. Lze podávat s bramborem, rýží nebo jen tak samotné maso s mrkví dle libosti.
Poznámka od kuchařky
volně inspirováno několika recepty z knihy
Markéta Šichtařová: Citlivá kuchyně — aneb štíhle, zdravě, bez alergie, bezlepkově, bez mléka, bez chemie, i pro začátečníky, a úžasně chutně!; ISBN:9788090556409
Kuchařka: TerezaVe