Krůtí „blaho v hubě“ na mrkvi s javorovým sirupem

71
- reklama -

Suroviny

1 kg mrkve (oškrabané a nakrájené na cca 5 cm kusy)
0,75 – 1 kg krůtí stehno bez kosti a kůže
1 – 2 větvičky rozmarýnu
javorový sirup
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkví vyložíme dno jenského skla.

  2. Na mrkev položíme nasolené maso, na něj položíme větvičky rozmarýnu.

  3. Podlijeme vodou, aby maso nebylo ve vodě.

  4. Povrch masa potřeme směsí oleje a javorového sirupu (1:1).

  5. Pečeme na 150°C 4 hodiny pod víkem. Každou hodinu maso poléváme vypečenou šťávou a znovu potíráme směsí oleje a sirupu.

  6. V polovině pečení maso obrátíme. Podle potřeby podléváme. Lze podávat s bramborem, rýží nebo jen tak samotné maso s mrkví dle libosti.

Poznámka od kuchařky

volně inspirováno několika recepty z knihy

Markéta Šichtařová: Citlivá kuchyně — aneb štíhle, zdravě, bez alergie, bezlepkově, bez mléka, bez chemie, i pro začátečníky, a úžasně chutně!; ISBN:9788090556409