
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky z krůtího stehna
- kousek uzeného masa třeba žebra
- hrst sušených hub
- 2 cibule
- 150 g slaniny
- 8 kuliček jalovce
- kmín
- majoránka
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Houby předem namočíme do vody.
-
Krůtí maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme vymačkané houby a chvilku restujeme.
-
Vložíme krůtí maso, opečeme z obou stran, přidáme uzené, posypeme kmínem, dáme i jalovec a podlijeme vodou z hub. Dusíme, občas podlíváme, maso průběžně obracíme.
-
Nakonec přidáme majoránku.
-
Maso vyjmeme, udržujeme v teple.
-
Výpek podle potřeby zaprášíme ještě trochou mouky, promícháme, zalijeme vodou a cca 15 minut prováříme.
Poznámka od kuchařky
Moje recpty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea