
Suroviny
2 porce
- 1 kuřecí prso (cca 120-150 g)
- 1 krůtí prso (cca 120-150 g)
- pórek
- 1/2 hlávky brokolice
- 400 ml smetany ke šlehání
- cca 8 uvařených brambor
- olivový olej
- sůl
- olej na vymazání
Postup přípravy receptu
-
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Uvařené brambory (klidně z předešlého dne) nakrájíme na kousky. Kuřecí a krůtí prso nakrájíme na kousky, dáme do misky nebo hlubšího talířku, prosolíme a pořádně promícháme. Pórek nakrájíme na půlkolečka. Brokolici nakrájíme na kousky.
-
Na pánvičce rozpálíme olivový olej a orestujeme pórek. Přidáme kousky masa a zprudka je opečeme ze všech stran.
-
V zapékací míse promícháme brambory, brokolice a opečené kousky masa. Mísu přikryjeme víkem.
-
Dáme do trouby vyhřáté na cca 180 stupňů na asi 20 minut.
-
Zalijeme lehce osolenou smetanou a vrátíme do trouby na dalších cca 20 minut.
-
Nakonec asi 15 minut dopečeme odkryté.
Poznámka od kuchařky
Rychlovka ze zbytků. Využila jsem brambory, které jsem již nedala do štědrovečerního bramborového salátu a zbytek brokolice, který by se jinak vyhodil.
Není třeba péct až do úplného ztuhnutí smetany, může být jemně tekutá.
Výborné a syté jídlo, uvedené množství stačilo dvěma lidem.









