Krůtí a kuřecí prsa zapečená s brambory, brokolicí a smetanou

127
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 kuřecí prso (cca 120-150 g)
1 krůtí prso (cca 120-150 g)
pórek
1/2 hlávky brokolice
400 ml smetany ke šlehání
cca 8 uvařených brambor
olivový olej
sůl
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Uvařené brambory (klidně z předešlého dne) nakrájíme na kousky. Kuřecí a krůtí prso nakrájíme na kousky, dáme do misky nebo hlubšího talířku, prosolíme a pořádně promícháme. Pórek nakrájíme na půlkolečka. Brokolici nakrájíme na kousky.

  2. Na pánvičce rozpálíme olivový olej a orestujeme pórek. Přidáme kousky masa a zprudka je opečeme ze všech stran.

  3. V zapékací míse promícháme brambory, brokolice a opečené kousky masa. Mísu přikryjeme víkem.

  4. Dáme do trouby vyhřáté na cca 180 stupňů na asi 20 minut.

  5. Zalijeme lehce osolenou smetanou a vrátíme do trouby na dalších cca 20 minut.

  6. Nakonec asi 15 minut dopečeme odkryté.

Poznámka od kuchařky

Rychlovka ze zbytků. Využila jsem brambory, které jsem již nedala do štědrovečerního bramborového salátu a zbytek brokolice, který by se jinak vyhodil.

Není třeba péct až do úplného ztuhnutí smetany, může být jemně tekutá.

Výborné a syté jídlo, uvedené množství stačilo dvěma lidem.