
- reklama -
Suroviny
- 2 krůtí stehna
- česnek nebo domácí česneková pasta
- rozmarýn
- jalovec
- nové koření
- bobkový list
- chilli
- mletý kmín
- 1 mrkev
- několik cibulek
- 10 dkg slaniny
- 2 stroužků česneku
- 2 dcl červeného vína
Postup přípravy receptu
-
Maso si naložíme den předem do marinády.
-
Stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky.
-
Druhý den si připravíme pánev, na ní osmahneme slaninu a přidáme stehna.
-
Pak přendáme do pekáčku, přidáme nakrájenou mrkev, několik nakládaných cibulek a mírně podlijeme.
-
Pečeme asi hodinku přikryté a pak odkryjeme.
-
Přidáme víno a pečeme odkryté aspoň další půl hodinku.
-
Poté maso vyndáme a výpeček si přelijeme do kastrůlku a rozmixujeme.
-
Podáváme s restovanou zeleninou a pečeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
tento a další mé recepty najdete zde…
Kuchařka: terezicka1