Krušovický mls

72
- reklama -

Suroviny

0,5 kg vepřová pečeně
0,5 kg uzená krkovice
pikantní klobása (ostřejší)
0,5 kg červené zelí (sterilované)
0,5 kg bílé zelí (sterilované)
4 cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
kmín
vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. 3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme čenek nakrájený na plátky a vložíme maso.

  3. Zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Za občasného polévání výpekem a podlévání vývarem pečeme do měkka. Asi 1,5 – 2 hod.

  4. Posledních 20 minut pokličku sejmeme a dopékáme tak, aby se na pečeni vytvořila zlatavá kůrčička.

  5. Uzenou krkovici vložíme do hrnce s pařákem a vaříme do měkka po dobu asi 1 hodiny.

  6. Klobásu rozkrojíme podélně napůl, vložíme do rozpáleného oleje a dozlatova opečeme.

  7. Půlku cibule nakrájíme nadrobno vložíme do hrnce s rozpáleným sádlem, necháme zpěnit a potom přidáme sterilované zelí, které lehce posypeme kmínem a prohřejeme.

  8. Stejný postup zvolíme i s bílým zelím.

  9. Na talíř dáme porci bílého a porci červeného zelí položíme na něj opečenou klobásu a plátek vepřové pečeně a plátek uzené krkovice. Plejeme výpekem z vepřové pečeně.
    Jako přílohu podáváme 2 druhy knedlíků (bramborový, houskový nebo vídeňský)