Suroviny
- 0,5 kg vepřová pečeně
- 0,5 kg uzená krkovice
- pikantní klobása (ostřejší)
- 0,5 kg červené zelí (sterilované)
- 0,5 kg bílé zelí (sterilované)
- 4 cibule
- 6 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- vepřové sádlo
Postup přípravy receptu
-
Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet.
-
3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme čenek nakrájený na plátky a vložíme maso.
-
Zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Za občasného polévání výpekem a podlévání vývarem pečeme do měkka. Asi 1,5 – 2 hod.
-
Posledních 20 minut pokličku sejmeme a dopékáme tak, aby se na pečeni vytvořila zlatavá kůrčička.
-
Uzenou krkovici vložíme do hrnce s pařákem a vaříme do měkka po dobu asi 1 hodiny.
-
Klobásu rozkrojíme podélně napůl, vložíme do rozpáleného oleje a dozlatova opečeme.
-
Půlku cibule nakrájíme nadrobno vložíme do hrnce s rozpáleným sádlem, necháme zpěnit a potom přidáme sterilované zelí, které lehce posypeme kmínem a prohřejeme.
-
Stejný postup zvolíme i s bílým zelím.
-
Na talíř dáme porci bílého a porci červeného zelí položíme na něj opečenou klobásu a plátek vepřové pečeně a plátek uzené krkovice. Plejeme výpekem z vepřové pečeně.
Jako přílohu podáváme 2 druhy knedlíků (bramborový, houskový nebo vídeňský)