Krupoto s houbami a bazalkou

47
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 l vody
400 g krupek
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
1 cibule
4 stroužky česneku
400 g hub
sůl
pepř
mletý kmín
tymián
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy vypereme ve studené vodě a necháme je okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, vsypeme kroupy, za stálého míchání restujeme a zalijeme vodou.

  3. Přidáme polovinu oloupané cibule, osolíme, uvedeme k varu a vaříme pod poklicí do měkka.

  4. Očistíme si houby a nakrájíme je na plátky.

  5. V kastrole zpěníme na zbylém oleji jemně pokrájenou cibulku a usekaný česnek. Vsypeme houby, osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou mletého kmínu a tymiánu, přikryjeme a dusíme asi 10 – 15 min. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.

  6. Měkké kroupy slijeme, promícháme s lžící másla, podušenými houbami, bazalkou a podáváme.