- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 l vody
- 400 g krupek
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 400 g hub
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- tymián
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Kroupy vypereme ve studené vodě a necháme je okapat.
-
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, vsypeme kroupy, za stálého míchání restujeme a zalijeme vodou.
-
Přidáme polovinu oloupané cibule, osolíme, uvedeme k varu a vaříme pod poklicí do měkka.
-
Očistíme si houby a nakrájíme je na plátky.
-
V kastrole zpěníme na zbylém oleji jemně pokrájenou cibulku a usekaný česnek. Vsypeme houby, osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou mletého kmínu a tymiánu, přikryjeme a dusíme asi 10 – 15 min. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.
-
Měkké kroupy slijeme, promícháme s lžící másla, podušenými houbami, bazalkou a podáváme.
Kuchařka: HankaPu