Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a osmaženou strouhankou

55
- reklama -

Suroviny

Noky:
200 ml plnotučného mléka
100 g dětské krupičky
30 g másla
1 vejce
sůl
muškátový květ
————–
300 g růžičkové kapusty
150 g anglické slaniny
60 g strouhanky
70 g másla
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru.
    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova.
    V druhé pánvičce osmažíme nakrájenou slaninu, vložíme kapustičky, osolíme, opepříme a přidáme zbytek másla, které necháme jen rozpustit.


    Zobrazit celý recept

  2. Noky:
    v hrnci přivedeme k varu mírně osolené mléko, přisypeme všechnu krupičku, ztlumíme oheň a mícháme, až se nám vytvoří nelepivé těsto. Necháme trochu zchladnout a zapracujeme do něho vejce. V původním receptu byla vejce dvě, ale dala jsem jen jedno, myslím, že na toto množství stačí. Osolíme a přidáme muškátový květ.
    Mezitím si dáme vařit do většího hrnce vodu. Nočky můžeme vytvarovat pomocí dvou lžic nebo dobře to jde tak, že je vytvarujeme pomocí lžíce na zmrzlinu ( viz. foto ), do které těsto vmáčkneme. Před každým nočkem ji opláchneme ve vodě. Vyklepneme je na prkénko potažené folií a potom najednou zavaříme do osolené vody. Vaříme cca 3-4 minuty, vyplavou napovrch.

  3. Nočky dáme na talíře, rozdělíme na ně kapustičky se slaninou a posypeme opraženou strouhankou.