![Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a osmaženou strouhankou_5ff6a0bc344c3.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/krupicove-nocky-z-odpalovaneho-testa-s-ruzickovou-kapustou-a-osmazenou-strouhankou_5ff6a0bc22117.jpeg)
Suroviny
- Noky:
- 200 ml plnotučného mléka
- 100 g dětské krupičky
- 30 g másla
- 1 vejce
- sůl
- muškátový květ
- ————–
- 300 g růžičkové kapusty
- 150 g anglické slaniny
- 60 g strouhanky
- 70 g másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru.
V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova.
V druhé pánvičce osmažíme nakrájenou slaninu, vložíme kapustičky, osolíme, opepříme a přidáme zbytek másla, které necháme jen rozpustit. -
Noky:
v hrnci přivedeme k varu mírně osolené mléko, přisypeme všechnu krupičku, ztlumíme oheň a mícháme, až se nám vytvoří nelepivé těsto. Necháme trochu zchladnout a zapracujeme do něho vejce. V původním receptu byla vejce dvě, ale dala jsem jen jedno, myslím, že na toto množství stačí. Osolíme a přidáme muškátový květ.
Mezitím si dáme vařit do většího hrnce vodu. Nočky můžeme vytvarovat pomocí dvou lžic nebo dobře to jde tak, že je vytvarujeme pomocí lžíce na zmrzlinu ( viz. foto ), do které těsto vmáčkneme. Před každým nočkem ji opláchneme ve vodě. Vyklepneme je na prkénko potažené folií a potom najednou zavaříme do osolené vody. Vaříme cca 3-4 minuty, vyplavou napovrch. -
Nočky dáme na talíře, rozdělíme na ně kapustičky se slaninou a posypeme opraženou strouhankou.