Krupicové knedlíky s hruškovými povidly

128
- reklama -

Suroviny
10 knedlíků

1/2 l mléka
125 g dětské krupičky
cca 125 g strouhanky
3 lžíce třtinového cukru
hrušková (nebo jiná) povidla
cca 100 g másla
3 lžíce oleje
med
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku smíchejte mléko se lžičkou cukru, lžičkou másla a krupičkou a uvařte hustou krupicovou kaši, nechte vychladnout.

  2. Vlhkýma rukama tvořte z těsta silnější placičky a doprostřed vložte lžičkou trošku povidel, zabalte knedlíčky. Na pánvi rozehřejte olej s máslem a orestujte strouhanku dozlatova. Pak přidejte do pánve knedlíčky a asi minutu restujte ze všech stran.

  3. Až budete mít všechny knedlíky ve strouhánce prohřáté a obalené, dejte je stranou, přidejte do zbylé strouhanky dvě lžíce cukru. Promíchejte a vzniklou směsí posypejte hotové knedlíčky.
    Na talíři můžete přidat zakysanou smetanu, politou lžičkou medu.

  4. Z těsta můžete udělat jen šišky nebo menší prázdné knedlíčky (noky), povidla nebo džem rozmíchat přímo se zakysankou a na talíři polít.

Poznámka od kuchařky

Volně podle Coolinarika .com