
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 ml mléka
- špetka soli
- 80 g krupičky
- 100 g cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 30 g másla
- 3 bílky
- 400 g jahod
- 1 lžíce solamylu
- cukr
- 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
-
Zahřejeme mléko se špetkou soli téměř k bodu varu a vsypeme do něj krupičku, promíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem.
-
Směs šleháme metlou, přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
-
Odstavíme, vmícháme máslo a za lehkého promíchávání necháme trochu prochladnout. Přidáme sníh z bílků, zašleháme ho a směs vlijeme do misek, které jsme vylili studenou vodou.
-
Necháme vychladnout a potom uložíme na hodinu do lednice ztuhnout.
-
Jahody pokrájíme, zasypeme cukrem podle chuti a uvedeme k varu.
-
Zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody, provaříme a odstavíme.
-
Do chladnoucí jahodové směsi přilijeme smetanu a promícháme.
-
Studené a ztuhlé flameri vyklopíme na talířek a podáváme s teplou jahodovou omáčkou.
Kuchařka: Eliza