
Suroviny
- 1/2 l sojového mléka nebo jiného rostlinného
- 3 lžíce rýžové krupičky
- 3 lžíce cukru
- rostlinný margarín
- na ozdob
- kakao
- skořicový cukr
- čerstvé ovoce
Postup přípravy receptu
-
Ve 150 ml rostlinného mléka rozmícháme rýžovou krupičku a necháme chvilku odstát.
-
Zbytek mléka nalijeme do rendlíku se silnějším dnem nebo do mlékovaru a přivedeme k varu.
-
Osladíme dle vlastní chuti a vmícháme namočenou krupičku.
-
Za stálého míchání znovu přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty. Je-li kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka.
-
Do hotové kaše můžeme vmíchat lžíci rostlinného margarínu pro zjemnění, ale není to nutné.
-
Před podáváním ji ozdobíme tak, jak máme rádi – kakaem, strouhanou čokoládou, skořicovým cukrem, lentilkami, ovocem…
Poznámka od kuchařky
Vím, že krupicová kaše není žádný velký recept, nicméně ji mám moc ráda a vkládám tuto verzi pro ty, kdo se museli vzdát lepku a (nebo) mléka a na klasické kaši už si nemůžou pochutnat. Rýžová krupička je běžně k dostání v Globusu a v prodejnách se zdravou výživou. Cena se pohybuje kolem 25 Kč za 500 g.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.