Krupicová kaše z rýžové krupičky – bez lepku, mléka a vajec

93
- reklama -

Suroviny

1/2 l sojového mléka nebo jiného rostlinného
3 lžíce rýžové krupičky
3 lžíce cukru
rostlinný margarín
na ozdob
kakao
skořicový cukr
čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Ve 150 ml rostlinného mléka rozmícháme rýžovou krupičku a necháme chvilku odstát.

  2. Zbytek mléka nalijeme do rendlíku se silnějším dnem nebo do mlékovaru a přivedeme k varu.

  3. Osladíme dle vlastní chuti a vmícháme namočenou krupičku.

  4. Za stálého míchání znovu přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty. Je-li kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka.

  5. Do hotové kaše můžeme vmíchat lžíci rostlinného margarínu pro zjemnění, ale není to nutné.

  6. Před podáváním ji ozdobíme tak, jak máme rádi – kakaem, strouhanou čokoládou, skořicovým cukrem, lentilkami, ovocem…

Poznámka od kuchařky

Vím, že krupicová kaše není žádný velký recept, nicméně ji mám moc ráda a vkládám tuto verzi pro ty, kdo se museli vzdát lepku a (nebo) mléka a na klasické kaši už si nemůžou pochutnat. Rýžová krupička je běžně k dostání v Globusu a v prodejnách se zdravou výživou. Cena se pohybuje kolem 25 Kč za 500 g.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.