
- reklama -
Suroviny
- 400 ml rostlinného mléka
- 50 g polohrubé čirokové mouky (Adveni Medical)
- cukr dle chuti
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Čirokovou mouku namočíme do 150 ml mléka a necháme 10 minut odstát. Zbylé mléko ohřejeme, osolíme a vmícháme do něho namočenou čirokovou mouku.
-
Za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme alespoň 5 minut. Na závěr osladíme dle chuti a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Postup je možné alternovat tak, jak jste zvyklí vařit dětskou krupičku. Někdo ji předem nenamáčí a sype rovnou do horkého mléka (pak má ale tendenci tvořit hrudky), někdo kaši vůbec nesolí, někdo sladí hned na začátku (prý se ale pak snáz připaluje). Nicméně výsledkem by měla být zdravá bezlepková krupicová kaše.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram









