- reklama -
Suroviny
- 1 strouhaná mrkev
- 10 cm pórku
- plátek másla
- 3 lžíce dětské krupičky
- 2 kostky zeleninového bujónu
- 1 vejce
- 2 litry vody
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci si rozehřejeme máslo a na něj dáme osmahnout nastrouhanou mrkev(na kapky), pokrájený pórek na proužky, zalijeme 2 litry vody.
-
Až se polévka zahřeje dáme kostky zeleninového bujónu, až se začne vařit, pomalu vsypeme krupičku a necháme povařit.
-
Na konec nalijeme rozšlehané vajíčko, vypneme a nasypeme nasekanou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem potřebovala rychlou polévku, tak jsem sáhla do mého pohotovostního notýsku a zjistila, že dĺouho nebyla.
Polévku není třeba solit-zeleninové bujóny jsou slané akorát.
Kuchařka: Bibinka