Krupice s vanilkovou smetanou a ovocem

104
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 ml mléka
1 vanilkový lusk
35 g krupice z tvrdé nebo polotvrdé pšenice
50 g cukru
150 ml smetany ke šlehání
800 g červeného ovoce:
jahody
maliny
rybíz
borůvky
ostružiny

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku nalijeme mléko. Rozřízneme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a vložíme i s luskem do mléka ( pokud nemáme vanilkový lusk dáme vanilkový cukr a pak už nesladíme).


    Zobrazit celý recept

  2. Mléko přivedeme k varu, nasypeme krupici a potom cukr. Mícháme vařečkou a vše udržujeme asi 10 minut těsně pod bodem varu.

  3. Kastrůlek sejmeme ze sporáku a zakryjeme jej alobalem, aby se nevytvořil škraloup. Necháme vychladnout, pak přimícháme smetanu, odstraníme vanilkový lusk, kastrůlek zakryjeme pokličkou a dáme do chladničky.

  4. Očištěné ovoce rozdělíme do pohárů, doprostřed dáme krupicovou směs a ozdobíme ovocem.

Poznámka od kuchařky

Pokud chcete ušetřit čas, můžete si krupici připravit den předem a uložit do chladničky. Pro děti můžete ovoce posypat moučkovým cukrem.

Dezert lze připravovat z nejrůznějšího sezónního ovoce.