Křupavý švestkový koláč

59
- reklama -

Suroviny

200 g švestek
140 g másla
110 g krupicového cukru
2 vejce
1 lžička vanilkové esence
140 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem.

  2. Rozpůlené a vypeckované švestky pokrájíme na drobnější kousky.

  3. V míse promícháme máslo, cukr a vejce, přidáme vanilkovou esenci.

  4. Pak po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlijeme mléko.

  5. Do těsta přidáme polovinu švestek a přesuneme těsto do formy.

  6. Těsto posypeme zbylým ovocem a pečeme v předehřáté troubě cca hodinu. Kontrolujeme špejlí.

Poznámka od kuchařky

ZDROJ: www.apetitonline.cz

V receptu je ubrán cukr, v originále je 140 g cukru.

Také jsem vynechala polevu, která může na tomto moučníku být, ale jestli si ji budete chtít udělat, tak tady máte receptík:

šťáva z 1 citronu

100 g krupicového cukru

25 g kostkového cukru, nahrubo rozdrceného

Koláč potřete hladkou směsí citronové šťávy a krupicového cukru a posypte rozdrceným kostkovým cukrem.