
Suroviny
- 200 g švestek
- 140 g másla
- 110 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkové esence
- 140 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem.
-
Rozpůlené a vypeckované švestky pokrájíme na drobnější kousky.
-
V míse promícháme máslo, cukr a vejce, přidáme vanilkovou esenci.
-
Pak po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlijeme mléko.
-
Do těsta přidáme polovinu švestek a přesuneme těsto do formy.
-
Těsto posypeme zbylým ovocem a pečeme v předehřáté troubě cca hodinu. Kontrolujeme špejlí.
Poznámka od kuchařky
ZDROJ: www.apetitonline.cz
V receptu je ubrán cukr, v originále je 140 g cukru.
Také jsem vynechala polevu, která může na tomto moučníku být, ale jestli si ji budete chtít udělat, tak tady máte receptík:
šťáva z 1 citronu
100 g krupicového cukru
25 g kostkového cukru, nahrubo rozdrceného
Koláč potřete hladkou směsí citronové šťávy a krupicového cukru a posypte rozdrceným kostkovým cukrem.