Křupavý salát z červené řepy

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 velké červené řepy
4 větší sterilované okurky
salát polníček
1 balení ředkviček
hrst zelených fazolek (mražené nebo čerstvé)
3 stroužky česneku
4 vejce
mozarella
olivový olej
petrželka
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme vařit na 15 minut od doby varu. Slijeme, přendáme, nejlépe do kovové mísy a po chvíli dáme vychladit do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Ředkvičky rozčtvrtíme. V pánvi rozpálíme olej, vložíme česnek, jakmile zesklovatí, přidáme ředkvičky a fazolky. Prohazujeme cca 4-5 minutek. Jakmile je zelenina na skus, stáhneme z plotny.

  3. Řepu vyndáme z lednice. Na malé kostičky nakrájíme sterilované okurky, přidáme obsah z pánve, osolíme a opepříme dle chuti.

    Mezitím dáme vařit vodu, do které nalijeme 2 lžíce octa a trochu soli. Jakmile dojde k varu, teplotu stáhneme, aby vida nebublala, uděláme vír vidličkou a opatrně vyklepneme do vody vejce. Takto pokračujeme i s ostatními a zhruba po 4 min. vypneme. Vodu slijeme a hned ponoříme do vody s ledem, aby se vejce nerozlila do vody.

    Do salátu přidáme polníček a opatrně promícháme. Můžeme zakápnout olivovým olejem.

    Na talíř naservírujeme salát, natrháme kousky mozarelly a navrch dáme vajíčko, které trochu nařízneme, aby žloutek vynikl 🙂

    Dobrou chuť!