Suroviny
4 porce
- 4 velké červené řepy
- 4 větší sterilované okurky
- salát polníček
- 1 balení ředkviček
- hrst zelených fazolek (mražené nebo čerstvé)
- 3 stroužky česneku
- 4 vejce
- mozarella
- olivový olej
- petrželka
- sůl a pepř
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme vařit na 15 minut od doby varu. Slijeme, přendáme, nejlépe do kovové mísy a po chvíli dáme vychladit do lednice.
-
Česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Ředkvičky rozčtvrtíme. V pánvi rozpálíme olej, vložíme česnek, jakmile zesklovatí, přidáme ředkvičky a fazolky. Prohazujeme cca 4-5 minutek. Jakmile je zelenina na skus, stáhneme z plotny.
-
Řepu vyndáme z lednice. Na malé kostičky nakrájíme sterilované okurky, přidáme obsah z pánve, osolíme a opepříme dle chuti.
Mezitím dáme vařit vodu, do které nalijeme 2 lžíce octa a trochu soli. Jakmile dojde k varu, teplotu stáhneme, aby vida nebublala, uděláme vír vidličkou a opatrně vyklepneme do vody vejce. Takto pokračujeme i s ostatními a zhruba po 4 min. vypneme. Vodu slijeme a hned ponoříme do vody s ledem, aby se vejce nerozlila do vody.
Do salátu přidáme polníček a opatrně promícháme. Můžeme zakápnout olivovým olejem.
Na talíř naservírujeme salát, natrháme kousky mozarelly a navrch dáme vajíčko, které trochu nařízneme, aby žloutek vynikl 🙂
Dobrou chuť!