Křupavý salát

68
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

1 hlávkový salát nebo ledový salát
100 g pršutu nebo anglické slaniny
1 mrkev
2 lžíce majonézy
1 lžička hrubozrnné hořčice nebo francouzské hořčice
2 lžíce olivového oleje
3 menší syrové brambory
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Salát dobře omyjeme, utěrkou osušíme a jednotlivé listy lehce omočíme jednou stranou v zálivce. Pokládáme rovnou na talíř, na kterém budeme servírovat a prosypáváme strouhanou mrkví.

  2. Na zálivku vidličkou promícháme majonézu (polovinu můžeme nahradit jogurtem) s hořčicí a olejem.

  3. Slaninu nakrájíme na proužky a lehce osmahneme na pánvi. Na vyškvařeném tuku prudce osmažíme tenké plátky brambor.

  4. Na ochucený salát navršíme opečenou slaninu a brambory a ozdobíme strouhaným parmazánem.

Poznámka od kuchařky

Brambory je nejlepší nastrouhat na kolečka. Pokud takové struhadlo nemáte, naškrábejte škrabkou na brambory, aby byly co nejtenčí.