
- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg syrových brambor
- 2 menší cibule
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- olivový olej
- máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky.
Oškrábané brambory nakrájíme na co nejtenčí kolečka a než vymažeme formu máslem, necháme je ještě ve vodě. -
Do formy pak skládáme brambory, občas proložíme cibulí. Hotové dobře osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem (lepší je čerstvý, měla jsem ale jen sušený), štědře zakapeme olivovým olejem a pečeme 80-90 minut při 180°C do zčervenání okrajů lupínků.
-
Hotové brambory voní máslem, rozmarýnem a jsou úžasné – příjemně měkké, ale zároveň s křupavými okraji, díky cibuli, máslu a oleji rozhodně ne suché.
Poznámka od kuchařky
Recept z http://www.cucchiaio.it/ricetta/torta-di-patate-al…
Kuchařka: cathleen