- reklama -
Suroviny
- 100 g másla
- 120 g hladké mouky
- 1 vanilkový pudink
- 30 g moučkového cukru
- 50 g lískových oříšků (mletých, můžou být i vlašské)
- 1 vejce
- 1/2 lžičky skořice
- 40 g hnědého cukru
Postup přípravy receptu
-
Z másla, mouky, pudinkového prášku, cukru a oříšků uděláme těsto a dáme do lednice na půl hodinky odpočinout.
-
Poté vykrajujeme kytičky nebo jiné tvary a dáme na papírem vyložený plech. Kytičky potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí.
-
Dáme péct do trouby na 180°C asi 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Cukroví je díky tomu rozehřátému cukru krásně křupavé.
Kuchařka: lemarti