- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g drceného masa z kuřecích prsních řízků
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst nasekané petrželové natě
- 10 g piniových oříšků
- 2 plátky sušených rajčat
- 1 vejce
- 3 hrsti drcených kukuřičných lupínků
- sůl
- olej
- bílý pepř
- tatarka
- brambory
- cherry rajčátka
- kyselá okurka
- pečivo
Postup přípravy receptu
-
Drcené kuřecí maso necháme rozmrazit a dáme do misky.
-
Přidáme najemno nasekaná sušená rajčata, petrželovou nať, nastrouhané stroužky česneku, piniové oříšky, bílý pepř, sůl a vejce.
-
Vše dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout.
-
Kukuřičné lupínky dáme do misky na obalování a rukou je rozdrtíme.
-
Z masové kuřecí směsi tvarujeme placky, které obalujeme v drcených kukuřičných lupíncích a vkládáme do rozpáleného oleje, kde je smažíme z obou stran do zlaté barvy. Podáváme s tatarskou omáčkou a pečivem dle chuti nebo s bramborovou kaší.
Kuchařka: SKADINKA