
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 300 g jedlých kaštanů
- 1 cuketa
- kousek másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso jemně naklepeme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na plátky.
-
Do hrnce dáme vařit trochu vody. Každý kaštan ve špičce nařízneme do kříže. Jakmile začne voda vřít, osolíme ji, dáme do ní kaštany a vaříme asi 8 minut.
-
Poté je bereme z vody jeden po druhém, silou promneme v utěrce a pomocí nože opatrně oloupeme.
-
Je potřeba je loupat horké – jakmile vychladnou, slupku z nich už nedostaneme. Vyloupané kaštany nakrájíme na kousky a odložíme stranou.
-
Ve velké pánvi rozpálíme máslo, vložíme kuřecí prsa a rychle zprudka opečeme z obou stran. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme pokrájené kaštany a po chvíli plátky cukety.
-
Všechno dohromady restujeme asi 10 minut, občas promícháme, ale nepodléváme ani nepřikrýváme pokličkou – kuře by ztratilo křehkost a chutnalo by jak vařený hadr.
-
Chvilku počkáme než cuketa změkne – jakmile je hotová, můžeme hned podávat. Takto upravené kuře nemá chybu – chutná jako sypané praženými oříšky..