Suroviny
- 500 g mletého masa
- brokolice
- 1 červená cibule
- 6 krémových žampionů
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- himálajská sůl
- bílý pepř
- Na smažení:
- olej z vlašských ořechů
- Na obalení:
- kukuřičná strouhanka speciál se sladkou paprikou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve rozebereme brokolici na růžičky, omyjeme a dáme vařit na 5 minut. Brokolici pak scedíme a dáme do studené vody. Poté ji najemno nakrájíme.
-
Mezitím dáme do mísy mleté maso, brokolici, houby, drobně nakrájené, dále přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, vajíčka, mouku, sůl a pepř. Celé vše promícháme, uděláme placičky a odložíme na talířek.
-
Kukuřičnou strouhanku, ve které budeme karbanátky obalovat, nasypeme zvlášť do mísy nebo na talíř, ne celou, jen podle potřeby.
-
Karbanátky lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji z vlašských ořechů z obou stran do zlatova. Hotové karbanátky dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Poznámka od kuchařky
Tyto karbanátky jsem sice dělala poprvé, jsou moc dobré, vláčné a díky této kukuřičné strouhance křupavé. A olej jsem zvolila z vlašských ořechů protože není tak těžký jako klasický olej. Všem jídlo doporučuji. Ke karbanátkům jsem zvolila bramborovou kaši.