Křupavé karbanátky s houbami a brokolicí

67
- reklama -

Suroviny

500 g mletého masa
brokolice
1 červená cibule
6 krémových žampionů
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
himálajská sůl
bílý pepř
Na smažení:
olej z vlašských ořechů
Na obalení:
kukuřičná strouhanka speciál se sladkou paprikou

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozebereme brokolici na růžičky, omyjeme a dáme vařit na 5 minut. Brokolici pak scedíme a dáme do studené vody. Poté ji najemno nakrájíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím dáme do mísy mleté maso, brokolici, houby, drobně nakrájené, dále přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, vajíčka, mouku, sůl a pepř. Celé vše promícháme, uděláme placičky a odložíme na talířek.

  3. Kukuřičnou strouhanku, ve které budeme karbanátky obalovat, nasypeme zvlášť do mísy nebo na talíř, ne celou, jen podle potřeby.

  4. Karbanátky lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji z vlašských ořechů z obou stran do zlatova. Hotové karbanátky dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Poznámka od kuchařky

Tyto karbanátky jsem sice dělala poprvé, jsou moc dobré, vláčné a díky této kukuřičné strouhance křupavé. A olej jsem zvolila z vlašských ořechů protože není tak těžký jako klasický olej. Všem jídlo doporučuji. Ke karbanátkům jsem zvolila bramborovou kaši.