Křupavé brambory s tymiánem

67
- reklama -

Suroviny
1 větší porce

4 středně velké syrové brambory
1-2 lžičky červené papriky
1 lžíce hladké mouky
sůl
tymián
celý kmín
2-3 lžíce oleje
4-5 stroužků česneku
Všechny ingredience si upravíme podle množství brambor a vlastní chuti.

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na 2-3 mm široká kolečka.

  2. Dáme je do misky, zasypeme paprikou, moukou, tymiánem a kmínem.

  3. Nakonec přidáme olej a promícháme. Pokud máme čas, necháme brambory aspoň hodinu uležet a pak, těsně před přípravou je osolíme.

  4. Na pekáč dáme pečící papír a na něj brambory.

  5. Vložíme do dobře předehřáté trouby a pečeme dorůžova. Během pečení je opatrně sem tam promíchneme.

  6. Nakonec přimícháme utřený česnek a pečeme už jen asi 4 minuty.