Křupavé botičky

40
- reklama -

Suroviny

100 g Flory (nebo Hery)
60 g hladké mouky (lze přidat podle potřeby více)
50 g celozrnné mouky
1 lžíce Lučiny
1/2 lžíce chilli omáčky
1 lžíce strouhaného Eidamu
špetka soli
koření na špagety nebo pizzu
1 vejce na potření
2 lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Floru uhnětat s oběma moukami, Lučinou, solí, kořením, práškem do pečiva tak, aby vzniklo těsto konzistencí podobné lineckému, pak ho rozdělit na polovinu a do jedné z nich přidat ještě 1/2 lžíce chilli omáčky a znovu prohnětat.


    Zobrazit celý recept

  2. Jednotlivá těsta rozválet a z každého vykrajovat botičky (nebo jiné tvary ale malým vykrajovátkem), dát na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Potom botičky potřít rozšlehaným vajíčkem a dozdobit: světlé posypat nastrouhaným Eidamem, červené s chilli omáčkou nechat jen tak nebo posypat špetkou červené papriky (sladké či pálivé podle chuti každého).

  4. V předehřáté troubě péct zhruba na 200°C dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Křupavé pohoštění k vínu, pivu nebo i jen tak k čaji.