- reklama -
Suroviny
- 100 g Flory (nebo Hery)
- 60 g hladké mouky (lze přidat podle potřeby více)
- 50 g celozrnné mouky
- 1 lžíce Lučiny
- 1/2 lžíce chilli omáčky
- 1 lžíce strouhaného Eidamu
- špetka soli
- koření na špagety nebo pizzu
- 1 vejce na potření
- 2 lžičky prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Floru uhnětat s oběma moukami, Lučinou, solí, kořením, práškem do pečiva tak, aby vzniklo těsto konzistencí podobné lineckému, pak ho rozdělit na polovinu a do jedné z nich přidat ještě 1/2 lžíce chilli omáčky a znovu prohnětat.
-
Jednotlivá těsta rozválet a z každého vykrajovat botičky (nebo jiné tvary ale malým vykrajovátkem), dát na plech vyložený pečicím papírem.
-
Potom botičky potřít rozšlehaným vajíčkem a dozdobit: světlé posypat nastrouhaným Eidamem, červené s chilli omáčkou nechat jen tak nebo posypat špetkou červené papriky (sladké či pálivé podle chuti každého).
-
V předehřáté troubě péct zhruba na 200°C dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Křupavé pohoštění k vínu, pivu nebo i jen tak k čaji.
Kuchařka: Hanule