Suroviny
2 porce
- 250-300 g kuřecích prsou
- 1 vejce
- 1 polévkovou lžíci strouhané Gran Moravie
- 2 lžíce strouhanky
- bazalka
- rozmarýn
- trochu lístků tymiánu
- hladká mouka
- 150 g čerstvého listového špenátu
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso jsem si rozkrojila na kousky potřebné velikosti. Měla jsem 2 větší plátky a pár menších.
-
Bylinky jsem si trochu nakrájela a smíchala se strouhanou Gran Moravií a strouhankou. V jednom hlubším talíři jsem si rozkvedlala vejce a do jiného si nachystala hladkou mouku.
-
Mírně osolené a opepřené maso jsem obalila v mouce, vejci a nakonec ve strouhance (sýr je slaný, tudíž není třeba solit přespříliš).
-
Dala jej na rošt, který jsem položila na plech (možno pekáč) a při 200°C stupních pekla cca 20 minut (popř. dozlatova a do křupava, hlavně nepřipálit).
-
Pokud mi zůstalo vajíčko, smíchala jsem jej se zbytkem ochucené strouhanky, příp. přidala trochu obyčejné a udělala jsem placičky, které jsem opekla spolu s masem.
-
Na másle jsem si osmahla nakrájenou cibulku, přidala omytý špenát a pod pokličkou nechala chvilku podusit. Nakonec jsem špenát mírně osolila a přidala česnek.
-
Maso jsem servírovala na porci špenátu a s bramborem.
Poznámka od kuchařky
Beru na vědomí, že několik podobných receptů jsem zde již našla. Toto je pouze má verze a příloha k ní, která k ní skvěle sedla. Je to jednoduché, lehké a rychlé =).