Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem

41
- reklama -

Suroviny
2 porce

250-300 g kuřecích prsou
1 vejce
1 polévkovou lžíci strouhané Gran Moravie
2 lžíce strouhanky
bazalka
rozmarýn
trochu lístků tymiánu
hladká mouka
150 g čerstvého listového špenátu
1/2 cibule
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem si rozkrojila na kousky potřebné velikosti. Měla jsem 2 větší plátky a pár menších.


    Zobrazit celý recept

  2. Bylinky jsem si trochu nakrájela a smíchala se strouhanou Gran Moravií a strouhankou. V jednom hlubším talíři jsem si rozkvedlala vejce a do jiného si nachystala hladkou mouku.

  3. Mírně osolené a opepřené maso jsem obalila v mouce, vejci a nakonec ve strouhance (sýr je slaný, tudíž není třeba solit přespříliš).

  4. Dala jej na rošt, který jsem položila na plech (možno pekáč) a při 200°C stupních pekla cca 20 minut (popř. dozlatova a do křupava, hlavně nepřipálit).

  5. Pokud mi zůstalo vajíčko, smíchala jsem jej se zbytkem ochucené strouhanky, příp. přidala trochu obyčejné a udělala jsem placičky, které jsem opekla spolu s masem.

  6. Na másle jsem si osmahla nakrájenou cibulku, přidala omytý špenát a pod pokličkou nechala chvilku podusit. Nakonec jsem špenát mírně osolila a přidala česnek.

  7. Maso jsem servírovala na porci špenátu a s bramborem.

Poznámka od kuchařky

Beru na vědomí, že několik podobných receptů jsem zde již našla. Toto je pouze má verze a příloha k ní, která k ní skvěle sedla. Je to jednoduché, lehké a rychlé =).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/01/krupava-…