Křupavá bramborová hnízda

64
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 střední brambory
3 lžíce másla
sůl
česnek
pepř
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Omyjte a nakrájejte brambory na tenké plátky – na okurkovém struhadle.

  2. Rozehřejte máslo, přidejte do něj tymián a česnek.

  3. V míse promíchejte plátky brambor s polovinou kořeněného másla, osolte, opepřete.

  4. Druhou polovinou bylinkového másla vymažte důlky v plechu na muffiny, do každého dejte porci bramborových plátků.

  5. Plech zakryjte alobalem a dejte péci na půl hodiny do trouby, vyhřáté na 170°C. Potom sundejte z plechu alobal, opatrně vyndejte spečené bramborové kopečky a dejte je obráceně na plech vyložený pečicím papírem.

  6. Dopečte další čtvrthodinu na 200°C.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – čarujeme.cz