
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 střední brambory
- 3 lžíce másla
- sůl
- česnek
- pepř
- tymián
Postup přípravy receptu
-
Omyjte a nakrájejte brambory na tenké plátky – na okurkovém struhadle.
-
Rozehřejte máslo, přidejte do něj tymián a česnek.
-
V míse promíchejte plátky brambor s polovinou kořeněného másla, osolte, opepřete.
-
Druhou polovinou bylinkového másla vymažte důlky v plechu na muffiny, do každého dejte porci bramborových plátků.
-
Plech zakryjte alobalem a dejte péci na půl hodiny do trouby, vyhřáté na 170°C. Potom sundejte z plechu alobal, opatrně vyndejte spečené bramborové kopečky a dejte je obráceně na plech vyložený pečicím papírem.
-
Dopečte další čtvrthodinu na 200°C.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – čarujeme.cz
Kuchařka: hosta