Suroviny
6 porcí
- 8 dkg moučkového cukru
- 2 balení čokoládových pudinků
- 1,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1 dcl oleje
- 2 vejce
- 3-4 banány dle velikosti (- na pokladení korpusu)
- Do krému:
- 2 dkg cukru moučka
- 1 balení čokolády na vaření
- 1 banán
- 1 balení želatiny v prášku
- 400 ml – šlehačky Alpro soya Cuisine (kdo nemá alergii na mléko, dát normální šlehačku)
Postup přípravy receptu
-
Dortový korpus: Pudinky, cukr, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme vejce a olej a pořádně rozšleháme. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy na dort. Dáme péci do předehřáté trouby asi na 170°C a pečeme asi 20 minut. Navrch dávám zpočátku alobal či víko od dortové formy.
-
Krém: Obě šlehačky ušleháme, přimícháme dle návodu připravenou želatinu a šleháme společně. Vmícháme cukr, rozmixovaný banán a rozlámanou čokoládu na vaření. Dáme vychladit.
-
Upečený dort dáme zchladnout, přendáme na tác a vydlabeme lžící vnitřek asi 1,5-2 cm, záleží na výšce formy na dort, po okrajích necháme asi 1 cm vysoký lem.
-
Vydlabaný korpus poklademe banány, nakrájenými na kolečka.
-
Na banány navršíme šlehačkový krém do výšky – kopule, posypeme rozdroleným, vydlabaným korpusem, který máme ze vnitřku dortu. Dort dáme asi na půl dne do lednice ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Vršek můžeme nazdobit, já jsem náhodou v cukrárně sehnala marcipánového krtka…