Krtkův dort podle mé dcery

54
- reklama -

Suroviny
6 porcí

8 dkg moučkového cukru
2 balení čokoládových pudinků
1,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 dcl oleje
2 vejce
3-4 banány dle velikosti (- na pokladení korpusu)
Do krému:
2 dkg cukru moučka
1 balení čokolády na vaření
1 banán
1 balení želatiny v prášku
400 ml – šlehačky Alpro soya Cuisine (kdo nemá alergii na mléko, dát normální šlehačku)

Postup přípravy receptu

  1. Dortový korpus: Pudinky, cukr, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme vejce a olej a pořádně rozšleháme. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy na dort. Dáme péci do předehřáté trouby asi na 170°C a pečeme asi 20 minut. Navrch dávám zpočátku alobal či víko od dortové formy.


    Zobrazit celý recept

  2. Krém: Obě šlehačky ušleháme, přimícháme dle návodu připravenou želatinu a šleháme společně. Vmícháme cukr, rozmixovaný banán a rozlámanou čokoládu na vaření. Dáme vychladit.

  3. Upečený dort dáme zchladnout, přendáme na tác a vydlabeme lžící vnitřek asi 1,5-2 cm, záleží na výšce formy na dort, po okrajích necháme asi 1 cm vysoký lem.

  4. Vydlabaný korpus poklademe banány, nakrájenými na kolečka.

  5. Na banány navršíme šlehačkový krém do výšky – kopule, posypeme rozdroleným, vydlabaným korpusem, který máme ze vnitřku dortu. Dort dáme asi na půl dne do lednice ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Vršek můžeme nazdobit, já jsem náhodou v cukrárně sehnala marcipánového krtka…