
- reklama -
Suroviny
- 125 g másla
- 230 g mouky hladké
- kypřící prášek
- 200 krupicového cukru
- vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- 4x vejce
- krém:
- 2x smetena ke šlehání
- lžíce cukr moučka
- čokoláda
- 2x banán
- Na ozdobení:
- bílá čokoláda
- máta
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme máslo + kakao + veškerý cukr.
-
Po vychlazení přidáme mouku s kypřícím práškem do pečiva a žloutky. Následně pomalu přidáme vyšlehaný sníh.
-
Nalijeme do dortové formy cca 25 cm. Pečeme cca 45 min v 175 – 200 stupních.
-
Po vychladnutí rozkrojíme, spodní díl vydlabeme a ze zbytku uděláme hlínu.
-
Šlehačku vyšleháme, přidáme nakrájenou tmavou čokoládu a nakrájené banány.
-
Naplníme spodní díl korpusu, Přiklopíme horním, víčkem a necháme vychladit alespoň 2 hodiny.
-
Poté vyšleháme druhou šlehačku naneseme na vrh a posypeme zbylou hlínou. Pak už pouze ozdobíme a můžeme papat 🙂
Kuchařka: kikinulka