Suroviny
- 7 vajec
- 200gr moučk cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 gr hladké mouky
- 8 lžic oleje
- 1 prášek do peč
- špetka soli
- kakao
- rum nebo tresť
- mléko nebo vodu (přidávám pokud je těsto moc husté)
- marmeláda na potření korpusu
- sur. na krém:
- 2 vanilk pudinky
- 1/2 litru mléka
- 1 vanilk cukr
- podle chuti moučk.cukr
- 1,5 másla
Postup přípravy receptu
-
Vejce a cukr ušleháme do pěny (já šlehám třeba i půl hodiny, čím déle tím lépe) a necháme uležet.
-
Pak do vajec postupně zapracuji olej (už nešlehám) a mouku, kterou dávám po lžících.
-
Do poslední lžíce mouky přidám prášek do pečiva.
-
Potom opatrne zapracuji, aby mi těsto nespadlo, špetku soli, rum nebo tresť.
-
Pokud je těsto moc husté, přidám podle potřeby po lžičkách studené mléko nebo vodu.
-
Pak si plech vyložím pečicím papírem a naleju na něj půlku těsta, do 2. půlky dám kakao a peču na 160-165 stupních cca 10 min.
-
Upečené korpusy vyndám ven a vyndám je na utěrku a sundám peč. papír. Nesmí to vychladnout, jinak to nejde dolů.
-
KRÉM: z mléka a vanilkových pudinku uvařím hustý pudinky, nechám vychladnout.
-
Máslo si nakrájím na kostičky a po kouskách vyšlehám s moučkovým cukrem (ze začátku to jde špatně, ale jak se tam postupně přidává máslo, tak to potom jde dobře).
-
Máslo s cukrem vyšlehám do pěny, pak do něj po lžících zapracuji pudink.
-
Když je vše vyšlehané tak nechám krém chvilku ztuhnout v lednici