Krteček na hroudě

45
- reklama -

Suroviny

(Korpus -forma na bábovku):
4 vejce
150 g cukru krystal
175 g polohrubé mouky
10 PL studené vody
prášek do pečiva
(Korpus -na malý pekáč):
2 vejce
75 g cukru krystal
90 g polohrubé mouky
5 lžic vody
prášek do pečiva
Krém:
1 máslo
350 ml mléka
1 mandlový pudink
1 vanilkový cukr
mandlová tresť
cukr moučka
Marcipán:
300 g mandlí (blanšírovaných)
300 g cukru moučka
1 bílek

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, který dáme do lednice. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a lžíce vody. Pořádně vyšleháme a nakonec vařečkou pomalu vmícháme bílky. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a do předehřáté trouby na 200°C vložíme, po 15 minutách troubu zeslabíme na 150-160°C. Pečeme asi 45 minut. Já do toho vždycky píchnu špejlí, když ji vytáhnu čistou, tak je korpus hotov. 🙂

  2. Krém: Mléko s pudinkem a vanilkovým cukrem si uvaříme, necháme vychladnout až je úplně studený a pak postupně zašleháme do másla a ochutíme dle chuti (+ mandlové aroma).

  3. Marcipán: Madle si pomeleme a cukr prosejeme přes sítko. Hněteme v rukách s bílkem. Vypracujeme marcipán, se kterým potáhneme krtečka. 🙂

Poznámka od kuchařky

Upečený korpus na malým pekáči necháme vychladnout…poté vezmeme nějaký hrnek a vykrajujeme kolečka, který pak krémem slepíme k sobě a vytvarujeme krtka…