
- reklama -
Suroviny
- hrnek vařených krup
- lžíce sádla
- miska baby špenátu (asi 200 g)
- kousek špeku
- 3 stroužky česneku
- hrnek strouhaného parmazánu
- 4 vejce
Postup přípravy receptu
-
V pánvi na drobně pokrájeném špeku (nebo slanině) trošku opečeme posekaný česnek, přidáme postupně špenátové lístky, promícháme a necháme zavadnout.
-
Zapékací misku nebo menší pekáček vymažeme sádlem, na dno rozložíme vařené kroupy a posypeme je polovinou parmazánu. Na něj rozložíme připravený špenát.
-
Do špenátu uděláme lžící trošku prohlubně – tolik, kolik budete chtít přidat vajec. Do každého důlku rozklepneme vajíčko a posypeme zbylým parmazánem. Nic nesolíme, parmazán je slaný dost.
-
Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě (asi na 180 st.) – pekla jsem v kuchyňském sporáku na dřevo, tam se teplota odhaduje těžko. Vejce by měla být ztuhlá, ne vysušená.
Kuchařka: hosta