- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g krup
- 1 menší kapusta
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- 1 kg vepřové plece
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme kroupy do měkka (asi 40 minut) . Vařené kroupy důkladně několikrát propláchneme na cedníku studenou vodou.
Kapustu nakrájíme na kousky a spaříme vroucí vodou (5 minut), vodu slijeme. -
Na oleji osmažíme na drobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme vařené kroupy, spařenou kapustu, osolíme a opepříme. Můžeme trochu podlit výpekem z masa. Promícháme a chvilku provaříme.
-
Plec nakrájíme na kostky, osolíme a okmínujeme, trochu podlijeme vodou a upečeme v troubě.
Kuchařka: lenka-k