- reklama -
Suroviny
- hrnek menších krup
- 200-300 g vařeného uzeného masa
- 1-2 hrsti sušených hub
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- lžíce sádla
- uzený vývar
- lžíce sádla
- mletý kmín
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kroupy propláchneme a zalijeme dvěma hrnky uzeného vývaru. Přivedeme k varu a přidáme houby. Společně vaříme do měkka. Podle potřeby doléváme vývar a občas promícháme.
-
Na sádle necháme zezlátnout drobně nakrájenou cibuli. Ke konci přihodíme i nakrájený česnek a nakrájené uzené maso. Ochutíme kmínem, pepřem a solí.
-
Do pánve k orestovanému masu přidáme uvařené kroupy s houbami a vše dobře promícháme. Společně prohřejeme a dochutíme. Podáváme horké se zeleninou nebo kyselými okurkami.
Kuchařka: mika59