- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 250 g středních krup
- 2 pórky
- 200 g anglické slaniny
- 250 g hnědých nebo bílých žampionů
- 1-2 naložené grilované papriky (podle velikosti)
- 200 g zakysané smetany
- bylinková sůl
- pepř
- mletá paprika uzená
- 2 PL olivového oleje
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Kroupy uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a dáme do mísy.
-
Pórek nakrájený na kolečka opečeme na olivovém oleji, přidáme bylinkovou sůl, pepř a mletou uzenou papriku. Jakmile je opečený, přidáme ho ke kroupám.
-
Zvlášť opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, jakmile zavoní, přidáme nakrájené houby a opékáme, až houby pustí šťávu. Osolíme, opepříme a přidáme ke kroupám s pórkem.
-
Nakrájíme na kostičky grilovanou papriku a přidáme ke kroupám. Přidáme zakysanou smetanu, nasekanou bazalku, dochutíme bylinkovou solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Salát je výborný ještě vlažný nebo i vychladlý a proleželý druhý den (pokud tedy něco zbyde).
Kuchařka: Gismousek