Kroupový salát s hokkaido

61
- reklama -

Suroviny
6 porcí

250 g krup
menší dýně hokaido
velká cibule
alespoň 5 stroužků česneku
4 mrkve
další zelenina dle chuti (petržel, celer, kukuřice)
olej
sůl
na vylepšení 200 g tvrdého sýru

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené kroupy smícháme s krátce podušenou mrkví (příp. další připravenou zeleninou) a zesklovatělou cibulkou.

  2. Neloupané hokaido nakrájíme na malé kousky, krátce orestujeme na česneku, osolíme, cca 10 minut podusíme a přidáme k základu salátu. Vmícháme případně sterilovanou zeleninu a nahrubo nastrouhaný sýr.

Poznámka od kuchařky

Na fotce použitá zelenina v salátu: hokaido, mrkev, petržel, celer, steril. kukuřice