- reklama -
Suroviny
4 porce
- 20 g másla
- 2 mrkve
- 100 g krup
- 2 řapíky celeru (možné i pórek)
- 80 g uzeného masa
- 3 bobkové listy
- sůl
- 2 brambory
- hrst nasekané pažitky
Postup přípravy receptu
-
Na dně hrnce nechte rozpustit máslo a pak na něm orestujte nadrobno nakrájený celer a mrkev.
-
Zeleninu zalijte 1l vody, osolte ji a přidejte kroupy, uzené maso vcelku a bobkové listy. Nechte cca 75 minut vařit (do změknutí krup).
-
Po uvaření vyndejte uzené a nakrájejte jej na kostičky.
-
Pak vraťte do polévky a přidejte k nim také na kostičky nakrájené syrové brambory. Vše nechte ještě 15 minut povařit než brambory změknou. Na talíři posypte nasekanou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Gurmet 2/2011, polévka původním názvem Zuppa di orzo
Kuchařka: catherina